Muziektheater Cuypers
Vader – zoon - architect

Muziektheater Cuypers

Vader – zoon - architect
€ 35,-
datum zondag 13 maart zo 13 mrt
genre 20:00
incl. pauzedrankje en garderobe

Muziektheater Cuypers

Vader – zoon - architect
€ 35,-
datum zondag 13 maart zo 13 mrt
genre 20:00
incl. pauzedrankje en garderobe

Over de voorstelling

De naam van de beroemde rijksbouwmeester Pierre Cuypers is onlosmakelijk verbonden aan Roermond. Hij is er geboren, bracht een groot deel van zijn carrière door in deze stad en zijn grafmonument staat op het Oude Kerkhof. Als architect is Cuypers verantwoordelijk voor de bouw van vele kerken in Nederland. Hiernaast is hij bekend van onder andere het Rijksmuseum, het Centraal Station in Amsterdam en Kasteel de Haar in Haarzuilens. In Roermond kennen we hem van zijn woonhuis en werkplaats, nu het museum Cuypershuis en van de restauratie van de Munsterkerk. 

Maar wie is de man achter het standbeeld dat bij de Munsterkerk staat? Het Cuypersbeeld neemt ons mee als de ‘geis’ (geest, geweten van Cuypers) naar het roerige leven van Pierre. Naast zijn karakter als perfectionistische architect, gaat het om de mens achter het werk en zijn rol als vader. Met veel zang en dans in een bijna abstract minimalistisch vormgegeven decor, komt het bevlogen leven van Cuypers tot leven. Na het zien van deze voorstelling krijgt een wandeling langs standbeeld van Cuypers of een bezoek aan één van zijn bouwwerken een compleet nieuwe dimensie.

Muziektheater Cuypers wordt gespeeld door professionals en amateurs. Een combinatie die in Roermond eerder tot succesvolle producties leidde. De tekst is geschreven door Ton Nizet, de muziek van Ron Antens. Regisseur is Bart Segers. Pierre Cuypers overleed 100 jaar geleden en 2021 is uitgeroepen tot het Cuypersjaar. Het Muziektheater Cuypers is de afsluiting van dit jaar. 

Voor meer informatie over Muziektheater Cuypers verwijzen wij u naar de website.

COVID-19

Voor deze voorstelling is een coronatoegangsbewijs verplicht.

Om dit te controleren maken wij gebruik van de CoronaCheck-app in combinatie met een geldig ID-bewijs.

Zonder een geldig coronatoegangsbewijs krijg je geen toegang tot de foyers & het theater.

Nagenieten in Cerise

Geniet heerlijk na in Cerise Grand Café. Dé plek om na de voorstelling de avond ontspannen af te sluiten met een borrelplankje en een glas wijn. Of kies een van onze andere borrelhapjes. Ontdek het zelf in Cerise.
Muziektheater Cuypers
Vader – zoon - architect