Wonderkinderen
met Heritage Sinfonietta

Wonderkinderen

met Heritage Sinfonietta
€ 18,50
datum zondag 16 januari zo 16 jan
genre 15:00

Wonderkinderen

met Heritage Sinfonietta
€ 18,50
datum zondag 16 januari zo 16 jan
genre 15:00
Locatie: Ursulakapel Roermond

Over de voorstelling

Na de lege agenda van vorig seizoen staat Heritage Sinfonietta binnenkort opnieuw op het podium van Ursulakapel. Dit keer brengen zij een klassiek programma, met als rode draad het thema Wonderkinderen. Op het programma staan werken van Felix Mendelssohn en Wolfgang Amadeus Mozart, de wonderkinderen uit de 18e en 19e eeuw: zo was Mendelssohn pas dertien jaar oud toen hij zijn Sinfonia X voor strijkers componeerde. Van Mozart horen we het tweede Hoornconcert, uitgevoerd door topmusicus Stef van Herten, voormalig “wonderkind” uit Roermond. 

Dit programma wordt gecombineerd met het educatieproject Heritage Sinfonietta Strijkersdag, waarbij jonge strijkers uit de gehele provincie bij elkaar komen om in orkestverband te musiceren. Als hoogtepunt van de Strijkersdag geven deze Wonderkinderen een presentatie tijdens dit concert, samen met de professionals uit het orkest. 

Over Heritage Sinfonietta
In haar korte bestaan is Heritage Sinfonietta erin geslaagd om met bijzondere projecten publiek aan zich te binden en hun concerten keer op keer uit te verkopen. Onder leiding van initiatiefnemer Martijn Pepels brengt het orkest tweemaal per jaar topmusici uit de regio samen met boeiende solisten die hun roots in Limburg hebben. Vanaf dit seizoen staat Heritage Sinfonietta ook op het podium van De Oranjerie. Zo speelden zij in oktober 2020 een verrassend cross-over-programma, samen met onder andere jazztrompettist Ruud Breuls en begeleidden zij de operaproductie “Rusalka” in de zomer van 2021.

Maak uw concertbezoek compleet:  In samenwerking met restaurant ‘het Gerecht’ aan de Heilige geeststraat biedt Heritage Sinfonietta een speciale lunch voorafgaand aan de prachtige muziek.  Voor €58,- wordt u om 13.00 uur ontvangen in het restaurant waar u een heerlijke 3-gangen lunch geserveerd krijgt. Rond 14.30 vertrekt u dan richting de concertlocatie die op enkele minuten loopafstand te vinden is.

Nagenieten in Cerise

Geniet heerlijk na in Cerise Grand Café. Dé plek om na de voorstelling de avond ontspannen af te sluiten met een borrelplankje en een glas wijn. Of kies een van onze andere borrelhapjes. Ontdek het zelf in Cerise.
Wonderkinderen
met Heritage Sinfonietta