Bouwblog

Bouwupdate: Week 19/20

Een gigantische puzzel

Vandaag is week 21 aangebroken van de verbouwing. Dat betekent dat we weer een nieuwe blog hebben van de veranderingen in week 19 én 20! En hoewel slopen inderdaad merkzaam sneller is dan opbouwen, is het toch wel indrukwekkend wat er momenteel allemaal gebeurt!

De focus ligt in week 19 en 20 op de theaterzaal. Daar is in deze weken een indrukwekkende stellage gebouwd om de nieuwe betonbak te maken. De oude betonbak was namelijk niet groot genoeg om de nieuwe liften te plaatsen. In de oude situatie konden wij alleen de orkestbak in twee delen omlaag of omhoog bewegen. Rond deze orkestbak stonden de slecht zicht plekken. Echter stonden deze slecht zicht plekken op een betonnen vloer en konden deze niet naar beneden. Omdat in de nieuwe situatie de slecht zicht plekken verdwijnen en de eerste rijen breder worden gemaakt, moest de betonbak groter worden. Straks kunnen wij de rijen 1 tot en met 11 individueel omlaag of omhoog bewegen. Zo kunnen wij dus ook gemakkelijk een vlakke vloer creëren en de stoelen kunnen wij onder iedere rij in de betonbak kwijt. Handig!

Hoe de stellage er uit ziet? Dat zie je op onderstaande foto's maar ook in onze weekvlog!

Toiletgroepen
Hoewel het maken van de nieuwe betonbak een behoorlijke uitdaging is, is dat niet het enige wat er deze weken is gebeurd. In de voorgaande weken kon je al zien dat ze ook druk bezig zijn met de toiletgroepen op de begane grond en eerste verdieping. Hier hebben ze de afgelopen weken verder aan gewerkt en is de nieuwe betonvloer inmiddels ook gestort.

Technische ruimte
Iets wat je als theaterbezoeker niet zo snel zal zien maar zéker wel zal merken is de ventilatie en koeling. Als je ons bouwblog nauwlettend volgt heb je al eens een foto voorbij zien komen van gigantische ventilatieschachten. Deze zitten inmiddels allemaal op hun plek; maar daarmee is het nog niet af. Ergens moet de immense installatie komen om de theaterzaal zowel van warme als koude lucht te kunnen voorzien. Een gigantische verbetering ten opzichte van de oude situatie én ook een mooie innovatie. Straks hebben wij drie soorten stoelen. Voor de theaterbezoeker zal er geen onderscheid zijn, want ze zien en zitten allemaal hetzelfde. Maar we hebben straks verrijdbare, uitneembare en vaste stoelen. Bij de vaste stoelen gebeurt er iets moois; in de poot zit de ventilatie weggewerkt. Via de vaste stoelen kunnen wij de zaal dus straks verwarmen en koelen!

De installatie komt te staan in onze technische ruimte, onder de kleedkamers en het artiestencafé. Daar zijn specialisten bezig om het ingewikkelde systeem aan te leggen.

Ben je benieuwd wat er in de komende twee weken gebeurt? Zorg dan dat je ons volgt op InstagramFacebook en LinkedIn en houd ook zeker onze bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?