Bouwblog

Bouwupdate: Week 21/22

Gas er op!

We zijn inmiddels weer twee weken verder. Maar zelfs de schrijver van deze blog stond met verbazing te kijken toen we in week 21 een rondje liepen over de bouwplaats. Wat is er veel gebeurd! Dat past toch allemaal niet in een video van 1 minuut?! Nee, dat klopt. Daarom deze keer een iets uitgebreider blog én video.

Tja.. waar te beginnen. Overal is de afgelopen twee weken kei- en keihard gewerkt. Door de mannen van Van Heur, de technici van Tecco, de dakbedekkers van PEX Dakbedekkingen, de elektriciens van Driessen elektro service en nog véél meer. En met overal bedoel ik ook écht overal. Van de betonbak, tot de toiletten. Van het dak tot de kelder. Maar het meest spectaculaire was toch wel het omhoog hijsen van de stalen frames voor de luchtbehandelingskasten.

Luchtbehandelingskasten
Veel bekijks leverde het op. Het in elkaar zetten én omhoog hijsen van de stalen frames. De frames werden zorgvuldig op de grond in elkaar gezet om vervolgens als één geheel naar boven te worden gehesen. Dat hebben we natuurlijk gefilmd! Op deze grote frames komen de nieuwe luchtbehandelingskasten te staan. De luchtbehandelingskasten zijn de basis van de enorme verbetering aan ons ventilatiesysteem. Hiermee kunnen wij de zaal in de nieuwe situatie veel beter en efficiënter koelen, verwarmen én ventileren. Ook binnen het theater is deze verandering goed zichtbaar. De afgelopen weken zijn er enorme ventilatiekanalen geplaats waar een volwassen persoon met gemak doorheen kan kruipen. Ook de technische ruimte wordt hierdoor flink uitgebreid om dit allemaal goed aan te kunnen sturen. In de oude situatie waren die kanalen een stuk kleiner en hadden we minder mogelijkheden.

 

Dakbedekking
Terwijl Tecco druk bezig was om de frames in elkaar te zetten en naar boven te hijsen, waren de mannen van PEX Dakbedekkingen druk in de weer om het dak te voorzien van een nieuwe toplaag. Het oude wordt er niet simpelweg afgehaald en vervangen. Nee, er komt een extra isolatielaag bovenop het oude dak. Door deze extra dakisolatie hoeven we ook minder te stoken! Win-win!

Betonbak zaal
De afgelopen weken kon je vooral zien hoe de nieuwe betonbak vorm kreeg. Stukje bij beetje werd er een gigantische puzzel gelegd om de nieuwe betonwanden te kunnen maken. Nu deze wand bijna af is zijn de nieuwe contouren steeds beter zichtbaar! De mallen worden losgehaald en het ruwe beton komt tevoorschijn. Door het plaatsen van de betonwanden kan er nu ook begonnen worden om het overige zand achter de betonwanden weg te graven. Dat kon nog niet eerder, omdat dit zand juist tegendruk gaf aan de betonwand. Daar is overna gedacht! Met een kleine graafmachine in een kleine ruimte was het nog een behoorlijke uitdaging. Maar het is ze gelukt.

Artiestencafé en toiletgroepen
Waar je ook niet met je ogen moest knipperen was in het artiestencafé en de toiletgroepen op de begane grond. Deed je dat wel, dan heb je het waarschijnlijk allemaal gemist! Het is bijna onherkenbaar. Waar de deur naar het artiestencafé zat is nu plaats gemaakt voor een invalidetoilet. De muren staan al overeind, het oude deurgat is dichtgemaakt en het nieuwe deurgat is ook al gemaakt. Dat gaat snel! In de toiletgroepen zelf is ook hard gewerkt aan de installaties die zometeen allemaal netjes achter muren verdwijnen. Het gaspedaal is duidelijk ingedrukt.

Ben je benieuwd wat er in de komende twee weken gebeurt? Zorg dan dat je ons volgt op InstagramFacebook en LinkedIn en houd ook zeker ons bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?