Bouwblog

Bouwupdate: Week 27/28

Eindejaarssprint is ingezet

Het einde van het jaar 2022 nadert en dat betekent ook dat wij bijna halverwege zijn met de verbouwing van het theater! Om het jaar 2022 met een knaller af te sluiten is de eindejaarssprint ingezet. De laatste twee weken is er veel gebeurd, we kwamen ogen te kort.

Hoewel wij aan het einde van het vorige blog hadden beloofd de focus te leggen op de omliggende ruimtes, is het meeste toch weer in de theaterzaal gebeurd.

Theaterzaal
In het vorige blog was te zien dat er voorbereidingen werden getroffen om de laatste gaten in de theatervloer op te vullen. Er was te zien hoe er ventilatieschachten waren geplaatst en de gaten vervolgens met zand zijn opgevuld. Maar dat was pas het begin. In de afgelopen twee weken hebben ze een houten bekisting gemaakt en ook betonijzer gelegd. Het was dus helemaal klaar om de gaten met beton verder op te vullen! Nu het beton ook is uitgehard kan er weer als vanouds omheen gelopen worden.

Podiumvloer
De eerste 13 weken van de verbouwing stond in het teken van het slopen. Je hebt in ons blog dan ook verschillende grote machines voorbij zien komen. Om deze zonder problemen over het podium te kunnen bewegen moesten er voorzorgmaatregelen genomen worden. De machines zijn namelijk te zwaar om zomaar het podium op te rijden. Om het gewicht beter te verdelen zijn er gigantische bielzen op het podium geplaatst. Nu deze zware machines niet meer nodig zijn gaan ook de bielzen weer weg. Daardoor komt de oude houten podiumvloer weer tevoorschijn; en die was nog niet gesloopt!

Bierkoelingen
Niet alleen het theater wordt verbouwd. In de komende tijd gaat alles uiteindelijk op de schop; van theater, tot hotelkamers tot een uitbreiding in de voormalige telefooncentrale. Ook achter de schermen gaan er dus dingen veranderen. Bijvoorbeeld de bierkoelingen. Deze enorme units moeten in de kelder komen, maar hoe breng je 6 enorme units van 1000 liter ieder naar de kelder? Wacht! Er staat nog een kraan op het podium en via de betonbak kunnen we gemakkelijk de kelder bereiken. Zo gezegd zo gedaan; op de laatste dag dat de kraan in de theaterzaal op het podium kon staan zijn er 6 grote bierkoelingen naar beneden getild.

Zijn wij dan echt de omliggende ruimtes vergeten? Nee hoor! Zeker niet. In onderstaande blog komt bijvoorbeeld de toiletgroep terug. Daar is de laatste tijd hard gewerkt en is al begonnen aan de afwerking. De vloer- en wandtegels zijn al geplaatst en geven een kleine sneak-peek naar de stijl die gehanteerd gaat worden. Het damestoilet heeft prachtige witte tegels en het herentoilet chique donkergroene tegels. Ook is de ronde railing op de eerste verdieping weggehaald en daar zijn ze bezig om een houten bekisting te maken om beton te kunnen storten.

Genoeg te zien dus!

Ben je benieuwd wat er in de komende twee weken gebeurt? Zorg dan dat je ons volgt op InstagramFacebook en LinkedIn en houd ook zeker ons bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?