Bouwblog

Bouwupdate: Week 3

Bouwconstructie gemaakt en zaallichtbrug gesloopt

Vorige week konden we zien hoe de theaterstoelen een voor een uit de theaterzaal werden gehaald. Inmiddels is ook de herkenbare rode bekleding volledig uit de zaal verwijderd en is de ondergrond schoongespoten.

Voordat de mannen van Van Heeze met zwaar geschut de bouwplaats kunnen betreden, is het noodzakelijk om eerst een constructie te bouwen op de theatervloer. Om te voorkomen dat de vakmannen door de theatervloer heen zakken als ze met bouwvoertuigen erover heen rijden, is er dus een extra vloer gecreëerd met gigantische houten balken. Alleen dit proces was al video waardig!

Daarnaast is deze week de zaallichtbrug uit de theaterzaal verwijderd. Dit is de brug die over de theaterzaal heen loopt waar de mannen van theatertechniek het licht voor de theatershows kunnen aansturen. Hoe de zaalbrug er voorheen uitzag, kun je zien op de foto's. De brug is eerst volledig in de kabels gehesen, waardoor het daadwerkelijk omlaag halen van de brug maar enkele minuten duurde. Misschien zelfs maar één minuut! Zo zie je maar weer dat een goede voorbereiding het halve werk is. 

Uiteraard hebben we voor je vastgelegd hoe het bouwen van een stevige vloer constructie er achter de schermen uitziet en laten we ook graag aan je zien hoe de zaallichtbrug naar beneden is getakeld. 

Ben jij benieuwd wat er gebeurt in week 4 van de verbouwing? Volg ons dan op onze Instagram en Facebookpagina en hou ook zeker onze bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?