Bouwblog

Bouwupdate: Week 9

Samenvatting en sloop foyers

Inmiddels hebben we al twee maanden aan verbouwing erop zitten en dit leek ons een goed moment om eens terug te blikken naar de afgelopen weken. Natuurlijk hebben we elke week een uitgebreid bouwblog voor je online gezet, dus als je wilt kun je hier ook nog eens alles per week terug lezen.

Week 1: De eerste sloopwerkzaamheden
In de aller eerste week is de theatertechniek gedemonteerd, zijn er bruggen weggehaald en was de start van het afbreken van het brandscherm. Daarnaast is het bouwterrein ingericht en zijn de bouwhekken geplaatst.

Week 2: Theaterstoelen gingen eruit
Deze week is de aannemer officieel de bouw gestart en vlogen de theaterstoelen eruit. Ook werd alle elektra afgesloten en is er een bouwaansluiting aangelegd. 

Week 3: Bouwconstructie gemaakt 
De bouwconstructie op de theatervloer werd gelegd zodat grof geschut de bouwplaats kon betreden. Daarnaast is de zaallichtbrug eruit gehaald. 

Week 4: Sparing nieuwe lift aangelegd
Deze week is de sparing voor de nieuwe lift aangelegd en zijn alle waterleidingen afgesloten. Dit was ook de start van de sloop van het artiestencafé, de kleedkamers en sociëteit. 

Week 5: Transformatie van één week
Deze week heeft de verbouwing zo'n spurt gemaakt, dat alle kleine ruimtes zijn getransformeerd naar één grote ruimte. Complete muren zijn gesloopt, leidingen zijn verwijderd en het puin werd afgevoerd.

Week 6: Opbouw van de steigers
Oude pareltjes kwamen tevoorschijn (tegeltjes etc.) en al het puin is afgevoerd en de steiger in de theaterzaal is opgebouwd.

Week 7: Einde fase 1 is in zicht
De opbouw van de hangende steiger is begonnen en het plafond in de theaterzaal werd gedemonteerd. Ook zijn er gaten in betonnen muren gezaagd om doorgangen te creëren.

Week 8: Hangende steiger is een feit!
Het hangt! En de ondersteunende steigers zijn inmiddels weggehaald. Het puin van de kelder/kleedkamers worden per bak één voor één via de orkestbakruimte naar boven getakeld. Daarnaast zijn de mannen deze week begonnen om het tapijt in de foyers te verwijderen. 

Natuurlijk hebben we ook een video in elkaar gezet met een timelapse van alle werkzaamheden in de theaterzaal. Zie de timelapse video hieronder voor een samenvatting van week 1 tot en met week 8.

Last but not least, hebben we nog nieuwe beelden en een video van week 9 voor je in petto. Dit maal vooral van de theaterzaal en foyers. Afgelopen week hebben ze in de zaal de betonnenvloer weggehakt en in de foyers alles gestript. Waar eerst de garderobe was, staat nu helemaal niks meer, behalve dan een beetje puin van dat wat er nog over is. Ook is de trap helemaal kaalgestript en deze zal uiteindelijk helemaal verdwijnen! De glazen pui bij de foyer op de 1ste verdieping is al weg! Herken jij het nog?

Ben jij benieuwd wat er gebeurt in week 10 van de verbouwing? Volg ons dan op onze Instagram en Facebookpagina en hou ook zeker onze bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?