Nieuws

di 16 jun 2020

Bewaar je ticket, Geniet later

Regeling omtrent tickets in coronatijd
di 16 jun 2020

Bewaar je ticket, Geniet later

Regeling omtrent tickets in coronatijd

Helaas is ook Theater De Oranjerie hard geraakt door de coronacrisis. Zoals jullie inmiddels waarschijnlijk wel weten, hebben we alle voorstellingen en concerten van maart, april en mei moeten opschorten. Onze programmeur Dorien Pollaert is samen met diverse impresariaten gelijk aan de slag gegaan om nieuwe data te vinden voor alle voorstellingen, zodat jullie op een later moment alsnog kunnen genieten van de voorstelling. Dit heeft lang geduurd omdat wij niet het enige theater in Nederland zijn die het op deze manier hebben aangepakt. Gelukkig hebben we, op een paar voorstellingen na, voor ruim 40 voorstellingen een nieuwe datum kunnen vinden.

 

Het uitstellen van deze voorstellingen zorgt echter wel voor een financieel probleem indien bezoekers allemaal gelijktijdig annuleren. Om ervoor te zorgen dat de theaters niet een voor een omvallen is er in samenspraak met onder meer de verschillende brancheorganisaties in de culturele sector, het ministerie van OCW, het ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument & Markt een regeling opgesteld voor deze uitzonderlijke situatie. Deze regeling is te vinden op www.bewaarjeticket.nl en houdt in dat we een beroep doen op onze bezoekers om de kaartjes te bewaren en later alsnog te genieten van de voorstelling. In de regeling wordt onderscheid gemaakt tussen definitief geannuleerde voorstellingen en verplaatste voorstellingen i.v.m. de uiterlijke terugbetalingstermijn.

Door niet nu te annuleren, maar bijvoorbeeld later, krijgen wij de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar ook juist de mensen achter de schermen die deze evenementen en voorstellingen mede mogelijk maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld decorbouwers, (onze) technici, leveranciers, creatieve en andere werknemers & zelfstandigen in de culturele sector.

 

Indien je graag je kaartje zou willen annuleren dan kan dat vanaf 4 weken voor aanvang van de voorstelling. Je krijgt bij ons dan gewoon je geld terug zonder annuleringskosten. Je krijgt bij ons dus geen voucher. 

 

Een aantal voorstellingen hebben wij helaas al moeten annuleren en de gasten die hier een entreekaart voor hadden gekocht zijn hierover ingelicht. Het gaat om de volgende voorstellingen:

  • Suzan Seegers
  • De Parelvissers
  • Haal het doek maar op
  • Legendary Albums
  • Company
  • Don Giovanni
  • Dirk Scheele
  • Immer wieder Sonntags
Nieuwsbericht delen?