Muziektheater Cuypers
Remunj bön zunig op mien sjtad!

Over de voorstelling

Deze muzikale toneelvoorstelling geeft een inkijk in het leven van één van de grootste en meest inspirerende architecten van Nederland.

Na eerdere successen brengen regisseur Bart Segers en producer Henk Sillen samen met hun team een opwindende kijk op het leven van de Roermondse architect Dr. Pierre Cuypers. Het belooft een vooruitstrevende, theatrale en muzikale ervaring te worden, uitgevoerd met liveorkest en koor. En dit alles onder auspiciën van de Stichting Muziektheaterstuk Cuypers.
 

Speciaal voor dit Muziektheater zijn er tekstuele en muzikale hoogstandjes ontworpen door schrijver en duizendpoot Ton Nizet en componist/arrangeur Ron Antens. Het vierentwintigkoppig koor wordt begeleid door Sandra Halmans en de choreografie is in handen van Nadine Sampers.

Tijdens deze eerste voorstellingen in het vernieuwde theater zal de cast van ruim 60 artiesten u versteld doen staan van het leven van Pierre Cuypers, belicht vanuit een andere kant en begeleidt door ‘ziene Geist’.  Middels projecties door Ivo Slaats en moderne decors reist u als kijker mee met de ondernemende architect.

Een aantal hoofdrolspelers zijn geen onbekenden voor u en maken furore in de Nederlandse musicalwereld: Wouter van der Horst, Marjolein Heijltjes en Maud Stroux. Naast hen schitteren semiprofs, jong talent en amateurs: Geert Belgers, Marie-Anne Breuer-van der Woning, Ferd Geerlings, Joris Jentjens, Joep Segers, Guus Visser, Britt Nelissen e.a.

 

Nagenieten in Cerise

Geniet heerlijk na in Cerise Grand Café. Dé plek om na de voorstelling de avond ontspannen af te sluiten met een borrelplankje en een glas wijn. Of kies een van onze andere borrelhapjes. Ontdek het zelf in Cerise.