Thijs Schrijnemakers
Village Bomber's Requiem
Locatie: Kruising Kruising Baexemerweg / Heideweg

Over de voorstelling

Thijs is de frontman van orgelband Orgel Vreten. In samenwerkingen met Wende Snijders, Laura Jansen en Anneke van Giersbergen maakte hij naam in de Nederlandse muziekwereld, maar daarnaast wil hij ook zijn eigen verhaal vertellen en zijn veelzijdigheid als performer pur sang uitbreiden met zijn muzikale vertelling Village Bomber’s Requiem.  

Nadat zijn moeder al jaren eerder overleed, duwde de dood van zijn vader hem in 2016 letterlijk over de grens: weg van Limburg. Het liefst voor altijd. Hij dacht allang op eigen benen te staan, maar de praktijk bleek weerbarstiger. Dat werd hem duidelijk tijdens de uitvaart waarin Thijs de ‘tegenpartij’ bleek voor vrienden en kennissen. Onmacht, onwil of toch behoorlijk onderbouwd? Hij kon zijn gevoel niet naar muziek vertalen, terwijl dat zijn meest dierbare uitlaatklep is. Dat zat hem dwars.

Bijzonder is dat de hommage wordt uitgevoerd in één van de landschapsparken in Midden-Limburg die door zijn vader - als coördinator bij Essent en werkzaam “oppe PLEM” in Buggenum - zelf zijn ontworpen en die Ton als ‘van hem’ beschouwde.

Meer info: www.limburgfestival.nl

Nagenieten in Cerise

Geniet heerlijk na in Cerise Grand Café. Dé plek om na de voorstelling de avond ontspannen af te sluiten met een borrelplankje en een glas wijn. Of kies een van onze andere borrelhapjes. Ontdek het zelf in Cerise.

Anderen bekeken ook

label Theatercollege
Vanaf € 26,-
datum Zo 6 okt om 14:30

Raymond Mens

Lang Leve Amerika
Tickets
Vanaf € 26,-
label Komedie
Vanaf € 32,50
datum Vr 11 okt om 20:00
Tickets
Vanaf € 32,50
label Toneel
Vanaf € 32,-
datum Do 7 nov om 20:00

Waterlanders

Een modern polderdrama
Tickets
Vanaf € 32,-