Florian Slangen
Oscillator
genre Uit de regio
Laatste kaarten
Limburg Festival

Florian Slangen

Oscillator
€ 12,50
datum zaterdag 27 augustus za 27 aug
genre 19:30
genre Uit de regio
Laatste kaarten
Limburg Festival

Florian Slangen

Oscillator
€ 12,50
datum zaterdag 27 augustus za 27 aug
genre 19:30
Locatie voorstelling: Theater Radijs Beegden

Over de voorstelling

Het Limburg Festival schuwt het experiment niet. Daarom ruimen we met graagte plaats in voor de voorstelling oscillator van Florian Slangen. Het is een absurde muziektheater performance over datgene waar al over is gesproken, maar waar nog niet alles mee is gezegd. Over datgene wat er altijd al was of nooit is geweest. Over zwijgen is zilver, spreken is goud.

De performer probeert aan de hand van een opname van Noam Chomsky het publiek te wijzen op de betekenis van taal. Enkel met een speaker, een microfoon en enkele stoelen gaat hij het experiment aan om op een heldere manier - met tekst en gebaar - de ingewikkelde structuur van taal bloot te leggen. Hij raakt echter verstrikt in zijn eigen argumentatie waardoor de taal niet meer als hulpmiddel fungeert, maar een obstakel wordt. Hij lijkt verloren in een wereld van klank en geluid zonder betekenis. De taal wordt onbetrouwbaar en het instrument brokkelt af. Ook de speaker wordt plots een personage en lijkt de controle over te willen nemen. Even lijkt de chaos de overhand te nemen, tot de waanzin plaatsmaakt voor berusting.

Oscillator gaat over de relatie tussen woorden en hun bedoeling.
Over het belang van elkaar begrijpen.
Want wat gebeurt er als je het verband kwijtraakt tussen dit en dat?
Wat is taal nog zonder haar betekenis?
Blijft er dan alleen nog chaos over?

Florian Slangen (1993, Antwerpen) is acteur, zanger en theatermaker met een passie voor taal en muziek. Hij studeerde af aan het conservatorium in Tilburg (Fontys) richting Muziektheater en deed vervolgens een master Muziektheater Performance in Arnhem (ArtEZ).

Niet rolstoeltoegankelijk

Parkeren graag achter de - op 100 meter van de speelplek - gelegen St. Martinuskerk van Beegden

Nagenieten in Cerise

Geniet heerlijk na in Cerise Grand Café. Dé plek om na de voorstelling de avond ontspannen af te sluiten met een borrelplankje en een glas wijn. Of kies een van onze andere borrelhapjes. Ontdek het zelf in Cerise.
Florian Slangen
Oscillator