Heritage Sinfonietta
Featuring Ruud Breuls

Heritage Sinfonietta

Featuring Ruud Breuls
€ 22,50
datum zaterdag 10 oktober za 10 okt
genre 21:00

Heritage Sinfonietta

Featuring Ruud Breuls
€ 22,50
datum zaterdag 10 oktober za 10 okt
genre 21:00
Plaatsing volgens corona-regels

Over de voorstelling

In het najaar van 2020 presenteert kamerorkest Heritage Sinfonietta een bijzondere samenwerking met niemand minder dan jazztrompettist Ruud Breuls. Deze topmusicus van Limburgse bodem bekleedde achttien jaar de positie van solotrompettist in het wereldberoemde Metropole Orkest, en is sinds 2014 vaste speler in de WDR Big Band in Keulen. Ook was hij te horen in meer dan 300 tv-commercials, -leaders, films en cd’s.

Breuls zal te horen zijn in het wonderschone Quiet City van Aaron Copland, en in een gloednieuw werk van de Limburgse jazzcomponist Jos Heutmekers. Maar er is nog meer: Ruud Breuls neemt ook zijn eigen jazzcombo mee, bestaande uit absolute toppers van de Nederlandse jazz. Pianist Karel Boehlee, bassist Marius Beets en drummer Marcel Serierse zullen Breuls en het orkest vergezellen op het podium. Samen gaan zij een muzikale samenwerking aan waarbij klassiek en jazz versmelten tot één vernieuwend, en toch herkenbaar geheel.

Over Heritage Sinfonietta
In haar korte bestaan is Heritage Sinfonietta erin geslaagd om met bijzondere projecten publiek aan zich te binden en hun concerten keer op keer uit te verkopen. Onder leiding van initiatiefnemer Martijn Pepels brengt het orkest tweemaal per jaar topmusici uit de regio samen met boeiende solisten die hun roots in Limburg hebben. Voor het eerst staan zij dit seizoen ook op de planken van De Oranjerie. Een primeur!

Samen gaan zij een muzikale samenwerking aan waarbij klassiek en jazz versmelten tot één vernieuwend, en toch herkenbaar geheel.

Nagenieten in Cerise

Geniet heerlijk na in Cerise Grand Café. Dé plek om na de voorstelling de avond ontspannen af te sluiten met een borrelplankje en een glas wijn. Of kies een van onze andere borrelhapjes. Ontdek het zelf in Cerise.
Heritage Sinfonietta
Featuring Ruud Breuls