Marlies Ruigrok
Zócalo - Première voor Limburg
genre Uit de regio
Uitverkocht
Limburg Festival

Marlies Ruigrok

Zócalo - Première voor Limburg
€ 12,50
datum vrijdag 26 augustus vr 26 aug
genre 16:00
genre Uit de regio
Uitverkocht
Limburg Festival

Marlies Ruigrok

Zócalo - Première voor Limburg
€ 12,50
datum vrijdag 26 augustus vr 26 aug
genre 16:00
Locatie voorstelling: The Movement Roermond

Over de voorstelling

Op zondagmiddagen in Mexico lopen de lokale pleinen, zócalos, vol met mensen uit alle hoeken en gaten van de stad. Straten worden afgesloten, muzikanten spelen danstunes, er wordt samen gedanst, samen gegeten, er worden nagels gelakt en knipbeurten gegeven. De zócalo is het hart van de wijk. Hoe anders lijkt dat op pleinen in Nederland, waar we elkaar anoniem passeren met plastic tassen en een telefoon, waar een duif met anderhalve poot aan een vertrapt frietje pikt. Wat kunnen wij, uit de klei getrokken Nederlanders, leren van de latino’s, getrokken uit de terra caliente, de warme grond? 

Marlies Ruigrok is een begenadigd zangeres en haar expressieve stem is een genot om naar te luisteren. Voeg daarbij haar expressieve lijf en gezicht en je weet waarom je de voorstelling van dit, nu nog verborgen, talent niet mag missen.

Dit zegt de Theaterkrant erover: “Met haar ijzersterke stem en haar open spel, waarbij ze de toeschouwer op haar geïmproviseerde plein volop onderdeel van het feest laat voelen, blijft de voorstelling volop boeien.” 

The Movement en het Limburg Festival bieden de bezoekers van deze voorstelling aan, om na afloop van de voorstelling, aan te schuiven voor een heuse Mexicaanse maaltijd. Reserveren hiervoor kan tegelijk met het reserveren van een ticket en kost slechts € 15,00. Incl. drankje. 

Zang, spel, concept: Marlies Ruigrok | regie: Ruut Weissman | arrangementen: Boudewijn Ruigrok | trombone en tuba: Peter Keijsers | gitaar: Andreas Suntrop | liedteksten: Marlies Ruigrok, Boudewijn Ruigrok, Wietske Loebis, Antoine Uitdehaag, Mercedes Sosa, Sor Juana, Rosalia | Muziek: Marlies Ruigrok, Boudewijn Ruigrok, Rosalia | In coproductie met: Karavaan Exceptionel

Voorstelling plus heerlijke uitgebreide Mexicaanse Taco Borrelplank (incl. drankje ) € 25,00       

Nagenieten in Cerise

Geniet heerlijk na in Cerise Grand Café. Dé plek om na de voorstelling de avond ontspannen af te sluiten met een borrelplankje en een glas wijn. Of kies een van onze andere borrelhapjes. Ontdek het zelf in Cerise.
Marlies Ruigrok
Zócalo - Première voor Limburg