Opera Compact
Der Freischütz
genre Uit de regio
Limburg Festival

Opera Compact

Der Freischütz
€ 20,-
datum zaterdag 27 augustus za 27 aug
genre 20:30
genre Uit de regio
Limburg Festival

Opera Compact

Der Freischütz
€ 20,-
datum zaterdag 27 augustus za 27 aug
genre 20:30
Locatie voorstelling: Openluchttheater Thorn

Over de voorstelling

Het geluk zit jager Max al tijden niet mee. Op de vooravond van een belangrijk proefschot, waar hij met een welgemikt schot de hand van zijn geliefde Agathe moet winnen, besluit Max het lot een handje te helpen om het op handen zijnde huwelijk veilig te stellen. Met de sinistere Kaspar daalt hij af in de Wolfskloof om daar met hulp van Samiel (alias de duivel) zeven ’vrijkogels‘ te gieten die nooit hun doel missen. De volgende ochtend moet hij tijdens de ochtendjacht zes van de kogels gebruiken om zijn kunsten te laten zien. Voor het beslissende schot ligt de zevende in zijn geweer. Wat Max niet weet, is dat de duivel deze zevende kogel kan laten gaan waar hij wil...

Vandaag de dag lijkt geluk niet meer iets te zijn wat je overkomt, maar iets waar je recht op hebt. We kunnen alles krijgen, kopen, bestellen, laten bezorgen of vervangen. En op het moment dat iets níet kan, raken we ontwricht. Dat past niet in het plaatje van de maakbare werkelijkheid. Als voorbeeld mag de huidige pandemie wel tellen. En dan wordt, net als Max doet in de opera, gepakt waar we denken recht op te hebben. Vaak ten koste van anderen...

Opera Compact en het Limburg Festival slaan de handen ineen bij de presentatie van deze gemoderniseerde versie van openluchtopera Der Freischütz, één van de parels in de operaliteratuur. En dat al helemaal nu blijkt dat Limburgs oud-gedeputeerde van cultuur, Ger Koopmans, voor deze productie in de rol van de duivel kruipt.

Bijzonder is ook de deelname van schutterijen uit de regio: Schutterij Sint Joris uit Wessem. Alles feeëriek vormgegeven in het Openlucht Theater Thorn.

Kinderen hebben gratis entree!

Nagenieten in Cerise

Geniet heerlijk na in Cerise Grand Café. Dé plek om na de voorstelling de avond ontspannen af te sluiten met een borrelplankje en een glas wijn. Of kies een van onze andere borrelhapjes. Ontdek het zelf in Cerise.
Opera Compact
Der Freischütz