Strijkkwartet Heritage Sinfonietta
Tapping on Strings
€ 15,-
datum zondag 10 oktober zo 10 okt
genre 15:00
Oude KPN-gebouw, Achter De Oranjerie 1, Roermond

Over de voorstelling

Deze editie van Festival Buitenskamers brengt Heritage Sinfonietta op een unieke locatie in Roermond een verrassende samenwerking met tapdanseres Marije Nie. Samen met vier strijkers uit het orkest presenteert zij een afwisselend en beweeglijk programma waarvan haar ritmische en sierlijke dans de rode draad vormt, en waarin een breed scala aan muziek de revue passeert: van Bach tot Strauss en van Joplin tot Mores. En ja, er mag ook meegezongen worden!

Over Marije Nie:

Tapdanseres Marije Nie is musicus met haar voeten, een dansend percussionist. Door haar fascinatie met de kracht en poëzie van voetstappen waarmee ze door verschillende werelden navigeert, transformeert Marije de traditionele tapdans in een eigentijdse vorm, en zoekt ze verbinding tussen verschillende artistieke disciplines, tradities en culturen. Marije werkt in klassieke muziek, jazz, film en theater, en maakt interdisciplinaire theaterstukken, community art-projecten, interventies en workshops.

Over Heritage Sinfonietta:

Heritage Sinfonietta, een initiatief van dirigent Martijn Pepels, wil het professionele muziekleven van Limburg nieuw leven inblazen en door de gehele regio verspreiden, met als thuisbasis de stad Roermond. Dit kamerorkest, samengesteld uit professionele musici van wie vele ook als docent in de regio actief zijn, geeft het culturele erfgoed door aan de nieuwe generatie. Daarbij is in het bijzonder aandacht voor educatieve projecten waarmee jonge muzikanten worden ondergedompeld in de wereld van klassieke orkestmuziek. Heritage Sinfonietta presenteert kwalitatief hoogstaande muziek op een laagdrempelige manier, waarmee het orkest een brede doelgroep aanspreekt en tegelijk een visitekaartje afgeeft voor de stad Roermond. Het orkest heeft een vaste kern professionele musici, waaruit speciaal voor dit project een strijkkwartet is samengesteld.

Voor meer informatie & meer voorstellingen tijdens Buitenskamers bekijk de website.

Let op!! deze voorstelling is op de 3e etage van het oude KPN-gebouw, hier is GEEN lift aanwezig.

 

Nagenieten in Cerise

Geniet heerlijk na in Cerise Grand Café. Dé plek om na de voorstelling de avond ontspannen af te sluiten met een borrelplankje en een glas wijn. Of kies een van onze andere borrelhapjes. Ontdek het zelf in Cerise.
Strijkkwartet Heritage Sinfonietta
Tapping on Strings