Zomerse klanken met Heritage Sinfonietta
Locatie: Ursulakapel | Voogdijstraat 24, 6041 GD Roermond

Over de voorstelling

Locatie: Ursulakapel | Voogdijstraat 24, 6041 GD Roermond

Na lange tijd is het eindelijk weer zover: Heritage Sinfonietta gaat opnieuw het podium op van de Ursulakapel! Dit keer brengt het kamerorkest een programma met werken van Mozart, Haydn en Mendelssohn, de wonderkinderen van de achttiende en negentiende eeuw. Zo schreef Felix Mendelssohn zijn Sinfonia X al op dertienjarige leeftijd. Samen met de Roermondse topmusicus Stef van Herten spelen zij het prachtige Tweede Hoornconcert van Wolfgang Amadeus Mozart. 

Over wonderkinderen gesproken: bij dit concert is er speciale aandacht voor jonge strijkers uit de gehele provincie, die in de Ursulakapel bij elkaar komen en samen met de musici van Heritage Sinfonietta hun eerste optreden geven met een orkest.  

Na de pauze zal het orkest de prachtige en lichtvoetige Symfonie no. 91 van Josef Haydn ten gehore brengen. Laat u verrassen door de zomerse klanken van dit programma, waarmee we samen de zomer inluiden! 

Strijkersdag

Onderdeel van dit programma is het educatieproject Heritage Sinfonietta Strijkersdag, waarbij jonge strijkers uit de gehele provincie bij elkaar komen om in orkestverband te repeteren musiceren. Als hoogtepunt van de Strijkersdag geven de deelnemers een presentatie tijdens dit concert, samen met de professionals uit het orkest. 

Over Heritage Sinfonietta 
In het korte bestaan is Heritage Sinfonietta erin geslaagd om met bijzondere projecten publiek aan zich te binden en hun concerten keer op keer uit te verkopen. Onder leiding van initiatiefnemer Martijn Pepels brengt het orkest een aantal keer per jaar topmusici uit de regio samen met boeiende solisten die hun roots in Limburg hebben. Ook andere muziekstijlen gaan zij niet uit de weg: zo speelden zij in oktober 2020 een verrassend cross-over-programma, samen met onder andere jazztrompettist Ruud Breuls. In de zomer van 2021 begeleidden zij de operaproductie Rusalka op de unieke locatie van Consortium Grensmaas.  


Over Stef van Herten

Geboren in Herten, begon de muzikale carrière van Stef van Herten op de trompet, voordat hij overstapte op de hoorn. Stef studeerde aan het conservatorium van Maastricht bij Willy Bessems, Prof. Will Sanders en Prof. Erich Penzel. Hij was lid van het Jeugd Orkest Nederland (JON), het Nationaal Jeugdorkest (NJO) en het Gustav Mahler Jugendorchester. 

Stef speelde in onder meer het Sinfonieorchester der Stadt Münster, het Philharmonisches Orchester Würzburg, musicAeterna St. Petersburg, Hong Kong Philharmonic Orchestra, Staatskapelle Dresden, Koninklijk Concertgebouworkest, Orquestra del Gran Teatre del Liceu Barcelona, ​WDR Sinfonieorchester Keulen en het Hessischer Rundfunk Sinfonieorchester Frankfurt. Sinds 2011 bekleedt hij de functie van tweede hoorn in het Opern- und Museumsorchester Frankfurt am Main. 

Sinds 2015 geeft Stef daarnaast les op de universiteit voor muziek in Mainz.

 

Locatie

Deze voorstelling staat niet in Theater De Oranjerie, maar in de Ursalakapel.

Adres: Voogdijstraat 24, 6041 GD Roermond

Nagenieten in Cerise

Geniet heerlijk na in Cerise Grand Café. Dé plek om na de voorstelling de avond ontspannen af te sluiten met een borrelplankje en een glas wijn. Of kies een van onze andere borrelhapjes. Ontdek het zelf in Cerise.

Anderen bekeken ook

label Toneel
Vanaf € 32,50
datum Do 26 okt om 20:00

Huub Stapel

Alleen Familie - reprise
Tickets
Vanaf € 32,50
label Toneel
Vanaf € 32,50
datum Wo 25 okt om 20:00

Huub Stapel

Alleen Familie - reprise
Tickets
Vanaf € 32,50
label Familie
Vanaf € 23,-
datum Do 19 okt om 14:00

Bing

Bing is jarig | 1+
Tickets
Vanaf € 23,-