Bouwblog

Bouwupdate: Week 1

De eerste sloopwerkzaamheden

De afgelopen weken hebben onze toppers van de toneeltechniek tussen de voorstellingen door al de nodige voorbereidingen getroffen voor de verbouwing.

Zo konden de vakmensen van StaPoTech meteen van start met het weghalen van een aantal bruggen en is het brandscherm stap voor stap afgebroken. Zij wisten precies hoe ze dit zo vakkundig mogelijk konden doen, want dit is dezelfde partij die het er héééél lang geleden in heeft gezet! StaPoTech, voorheen Stakebrand BV, is namelijk een familiebedrijf dat in 2002 zijn 100 jarig bestaan vierde. Inmiddels is het bedrijf verder gegaan onder een nieuwe naam en richten ze zich volledig op de kleinere projecten en constructiewerken. Wij zijn in ieder geval ontzettend blij met hun hulp vakkundigheid!

Ook zijn onze eigen mensen vorige week verder gegaan met het demonteren van de theatertechniek. Zo zijn de grote witte en zwarte theaterdoeken afgehaald en werden het licht een voor een naar beneden getakeld. Alles gebeurde uiteraard in opperste concentratie en met nauwkeurige samenwerking!

Voor de omwonenden is afgelopen week ook het een en ander veranderd. Zo is er op de plaats waar een aantal parkeerplekken waren een tijdelijk bouwterrein ingericht. Dit is nodig om ruimte te maken voor de afvoer van de sloop en het opslaan van nieuwe bouwmateriaal. De bouwhekken die vorige week geplaatst zijn krijgen deze eind week/begin volgende week nog een mooiere aankleding. Vanaf dan kan je zelfs vanuit meerdere standpunten bekijken hoe het theater er van binnen in de nieuwe situatie uit gaat zien!

Bekijk de weekvlog van deze week in de video hieronder.

Ben jij benieuwd wat er nog meer gebeurt in week 2 van de verbouwing? Volg ons dan op onze Instagram en Facebookpagina en hou ook zeker onze bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?