Bouwblog

Bouwupdate: Week 25/26

Bakken met werk verzet!

Het is weer tijd voor een nieuwe bouwupdate! De feestmaand december is begonnen en ook op de bouwplaats is de stemming goed. Er wordt hard doorgewerkt en er is weer veel gebeurd. Benieuwd wat er allemaal gedaan is? Lees dan snel verder!

Theaterzaal
Twee weken geleden deelde wij een timelapse-video over de nieuwe betonbak. Hierin zag je dat deze vanaf de grond werd opgebouwd. We zijn inmiddels weer wat weekjes verder en in de theaterzaal wordt onverminderd hard gewerkt. In het verlengde van ingang A en B, naast/achter de betonbak zijn de ventilatieschachten geinstalleerd om de temperatuur van de zaal straks perfect te kunnen regelen. Het resterende gat is inmiddels ook helemaal vol gestort met grond. En om ervoor te zorgen dat de ventilatieschachten netjes heel blijven zijn er tussen de schachten en de grond wanden geplaatst. Die zorgen voor tegendruk.

Ook achter de betonbak is er zand gestort. Dat stuk was eerst uitgegraven om genoeg ruimte te creeëren voor het maken van de nieuwe betonbak. Nu de betonbak er staat, kan het gat weer gevuld worden. Ze wordt de zaal weer langzaam één geheel.

Luchtbehandelingskasten
Als je ons bouwblog wekelijks volgt dan heb je gezien dat een aantal weken geleden stalen frames het dak op zijn getakeld. Deze frames vormen de basis voor de nieuwe luchtbehandelingskasten. En die zitten inmiddels ook op hun plaats! Dat betekent dat men verder kan met het installareren van het ingewikkelde en zeer uitgebreide systeem. Tal van buizen en ventilatieschachten lopen door de muren en plafonds. Véél meer dan eerst. 

Plafond theaterzaal
Kan jij je de hangende steiger nog herrineren? Die hangt nog steeds! En daar wordt ook goed gebruik van gemaakt. Na het weghalen van het oude plafond kwamen de stalen frames tevoorschijn die het dak ondersteunen. Deze zijn opnieuw behandeld met een brandwerende coating en het dak zelf is extra geïsoleerd. Nu zijn de mannen druk bezig om dit netjes af te werken met nieuwe gipsplaten.

Volgende keer
Er is de afgelopen weken nog veel meer gebeurd! Maar we hebben niet alles kunnen laten zien. Daarom focussen wij ons volgende keer meer op de omliggende ruimtes. Zoals bijvoorbeeld de kleedkamers, foyer maar ook de toiletgroepen. Want daar gaat het al snel! De nieuwe tegels zitten al op de wand en liggen al op de vloer. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Je ziet het de volgende keer!

Nieuwsbericht delen?