Bouwblog

Bouwupdate: Week 30/33

Op volle toeren!

Nog maar een paar weken geleden kon je een speld horen vallen op de bouwplaats. Zo rustig was het. Een enkeling was er soms nog te vinden om onverminderd hard door te werken. Maar de meeste zaten, logischerwijs, heerlijk thuis te genieten van een gezellige kerst en oud & nieuw. Nu, een paar weken later, is het weer gezellig druk. Overal gebeurd iets, overal zijn mensen bezig. We draaien weer op volle toeren richting de opening!

In het laatste blog van halverwege december was de sprint ingezet om alles nog voor de kerstvakantie goed af te ronden. Het was een race tegen de klok, maar het was wel gelukt! Na een verdiende kerstvakantie is iedereen weer druk bezig.

Theaterzaal
Voor de kerstvakantie is het grootste deel van de betonnen vloer gestort en is er gestart met de sloop van de vloer op de bühne. Inmiddels is die vloer er volledig uit en is er alleen nog maar beton over. In de zaal zelf moesten er nog twee rondingen van beton gestort worden die zorgen voor de verbinding tussen de bühne en de theaterzaal. Straks is het podium veel meer verbonden met de zaal. Dat is niet alles! Aan weerszijde van de zalen zijn grote steigers opgebouwd zodat er aan de wanden gewerkt kan worden.

Theaterfoyer
Ook in de foyer wordt inmiddels hard gewerkt. Dat was wel al helemaal gesloopt en gestript, maar in de tussentijd werd er niet heel veel gedaan en lag de focus op andere ruimtes. Dat is niet meer het geval en er wordt overal hard gewerkt om ook de foyer op tijd af te krijgen.

Op de begane grond wordt hard gewerkt om de nieuwe aansluitingen te installeren en alles goed in te meten. Straks komt er een rechte garderobe terug waardoor de ruimte ook groter zal lijken. Tegenover de garderobe komt een prachtige bar, op de plek waar eerst de trap zat. Deze zal ook van boven te zien zijn.

Dat de trap weg is betekent dat er op de eerste verdieping iets moest veranderen. De railing van de trap is ook weggehaald en daarvoor in de plaats is er een muurtje gekomen.

Toiletgroepen
Overal is nog niet echt zichtbaar hoe het er straks uit gaat zien. Op één plek na; de toiletgroepen. Hier worden de laatste tegels geplaatst. De dames en heren toiletten krijgen ieder een andere uitstraling. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Dat zie je in de video!

Loges
De loges kunnen natuurlijk niet achter blijven. Ze blijven op dezelfde plek, maar ze krijgen wel een opfrisbeurt. Er komen iets meer stoelen in doordat de deuren iets kleiner worden. In plaats van twee openslaande deuren wordt dat er eentje. De opening daarvoor is al kleiner gemaakt! Nu zijn ze bezig met het maken van de ophoging zodat onze logehouders te allen tijde goed zicht hebben.

Benieuwd naar de vorderingen?

Bekijk onderstaande bouwvideo!

Ben je benieuwd wat er in de komende twee weken gebeurt? Zorg dan dat je ons volgt op InstagramFacebook en LinkedIn en houd ook zeker ons bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?