Bouwblog

Bouwupdate: Week 34/35

Het is druk!

We gaan door waar we twee weken geleden gebleven waren. Overal zijn er mensen bezig en alle disciplines lopen door elkaar heen. Het is lekker druk en dat betekent dat er ook een hoop gedaan wordt! Benieuwd naar de vorderingen van de afgelopen twee weken? Je leest het in deze bouwupdate van week 34/35!

In deze bouwupdate komt echt van alles terug; van nieuwe plafonds tot stucwerk, van het plaatsen van de rij-liften tot het isoleren van muren. We lopen ze één voor één langs!

Theaterzaal
Er zijn nieuwkomers in de bouwput! Lopend over de bouw valt het op dat er nu ook mensen met een paarse trui rondlopen; mensen van StaPoTech. Deze komen ons niet geheel onbekend voor, want in juni 2022 hebben zij ook geholpen met het verwijderen van de bruggen en de brandwerende wand tussen de bühne en de zaal. Tussen juni en nu hebben ze ook zeker niet stilgezeten. In hun staalfabriek in het Belgische Hamont-Achel hebben ze hard gewerkt aan een bijzonder stukje techniek; de rij-liften. Over deze innovatie hebben wij al meermaals geschreven, maar nu wordt het toch echt werkelijkheid. StaPoTech is namelijk begonnen met het installeren van de liften.

Met het storten van de nieuwe betonbak van de theaterzaal is er nauwkeurig rekening gehouden met de liften. Zo zijn er al inkepingen in de muur gemaakt waar onderdelen van de stalen constructie bevestigd moeten worden. Afgelopen week zijn de vakmensen van StaPoTech begonnen met het installeren van deze constructie!

Binnenkort verschijnt er ook een korte video van ons bezoek aan StaPoTech in het Belgische Hamont-Achel.

Extra isolatie
Een van de speerpunten van de renovatie is om het theater duurzamer te maken. Het nieuwe ventilatiesysteem gaat daarbij helpen, maar ook de extra isolatie die we onder het dak en de wanden aanbrengen. De afgelopen weken zijn ze druk bezig geweest om de enorm brede en hoge wand achter de bühne extra te isoleren.

Theaterfoyer
In het vorige blog kon je zien dat de vakmannen bezig waren om het plateau te maken in de loges achter in de zaal. Dat is nu helemaal klaar en geeft ook de nieuwe indeling van de loges prijs. Op de foto's is dat goed te zien. De doorgangen zijn smaller gemaakt om de extra stoelen te kunnen plaatsen. Om dit allemaal netjes af te werken zijn de stucadoors al druk bezig om de foyer op de eerste etage te stuccen. De nieuwe ronding waar ooit de trap naar boven zat is al netjes gestuct.

Ook in de theaterfoyer op de begane grond wordt hard gewerkt. Het plafond van de garderobe is inmiddels weer teruggeplaatst waardoor er ook iets meer hoofdruimte is ontstaan. Daar was het in het verleden nog wel eens bukken, omdat het plafond afliep doordat het onder de theatertribune zit. In de foyer hebben ze inmiddels ook het nieuwe frame geplaatst van het nieuwe plafond. Op de foto's is te zien dat het allemaal op de millimeter is uitgelijnd met een laser. Knap werk!

Benieuwd naar de vorderingen?

Bekijk onderstaande bouwvideo!

Ben je benieuwd wat er in de komende twee weken gebeurt? Zorg dan dat je ons volgt op InstagramFacebook en LinkedIn en houd ook zeker ons bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?