Bouwblog

Bouwupdate: Week 36/37

StaPoTech in de spotlight!

In deze update hebben wij speciale aandacht voor een van onze leveranciers: StaPoTech! Als je onze social media in de gaten hebt gehouden heb je al een 'Op bezoek bij..' video gezien. Nu is de familie Stakebrand bij ons op 'bezoek' om alle rij-liften en nieuwe bruggen te installeren. Daarnaast is er nog veel meer gebeurd! Bekijk zeker onze bouwblog video om alle veranderingen te zien. Dit keer een extra lange versie van ruim 2 minuten.

StaPoTech
Het bedrijf StaPoTech (voluit Stakebrand Podium Techniek), gelegen in Belgische Hamolt-Achel, is een van onze leveranciers die helpt om het theater volledig te renoveren en te vernieuwen. Zij zijn verantwoordelijk voor de innovatieve rij-liften en het vernieuwen van de bruggen boven de zaal. Op onze sociale media kreeg je al een kijkje achter de schermen bij het bedrijf zelf. Nu volgen wij ze op de voet op onze bouwplaats.

Rij-liften
Eén van de grootste veranderingen, en waarover wij al vaak hebben geschreven, zijn de liften waarmee wij rij één tot en met elf individueel op en neer kunnen bewegen. Dit geeft ons de mogelijkheid om heel eenvoudig en in een kort tijdsbestek een vlakke vloer te creëren. Na het vele uitgraven en het storten van de nieuwe beton kan er eindelijk begonnen worden om deze indrukwekkende constructie te plaatsen. In de afgelopen twee weken hebben de vakmensen van StaPoTech al de rails en de motoren geplaatst en zijn ze druk bezig om deze met elkaar te verbinden. Een uniek kijkje achter de schermen, want als bezoeker van het theater zal je deze techniek nooit zien!

Bruggen
Precies boven de betonbak zijn de vakmensen van StaPoTech óók druk bezig om de nieuwe bruggen te installeren. Door de hangende steiger kan dat zonder problemen tegelijk gedaan worden. Leuk feitje; de bruggen van het oude theater zijn in 1973 ook gemaakt en geplaatst door de familie Stakebrand! Waar er destijds gekozen is voor een halfronde brug, is er dit keer gekozen voor meerdere rechte bruggen. Zo krijgen wij ook hier meer mogelijkheden!

Foyer
Een van de grootste metamorfoses van de afgelopen twee weken is toch wel de foyer. Dat lag een tijdje ‘stil’ omdat andere ruimtes prioriteit hadden. Maar de afgelopen weken wordt daar kei- en keihard gewerkt. En dat is te zien! Het frame voor het nieuwe plafond is geplaatst en het plafond zit er inmiddels ook al in. Daarnaast worden de muren gestuct, de nieuwe deurkozijnen geplaatst en alle elektra geplaatst. In de nieuwe situatie zal de foyer een stuk ruimer ogen doordat de muur tussen de foyer en de grote trap naar de eerste verdieping is verdwenen. Ook keert de halfronde garderobe niet op dezelfde manier terug, wat ook een hele hoop ruimte scheelt. Maar schrik niet; er blijft nog steeds voldoende ruimte over voor een prachtige nieuwe garderobe.

Het podium
Achter het podium wordt ook hard gewerkt. De laatste maanden was het héél koud op de bouw. Dat kwam natuurlijk omdat veel deuren waren verwijderd. Vooral het voormalige dok voor het laden/lossen liet veel koud door. Gelukkig is daar de laatste weken verandering in gekomen. Met het extra isoleren van de buitenmuren bij het podium is er ook hard gewerkt aan het dichtmaken van het gat richting het laden/lossen. Die ruimte hadden we eerder nodig om het groot materieel naar binnen te kunnen brengen. En dat scheelt! De temperatuur op de bouw is al een stuk aangenamer. Al ligt dat natuurlijk ook aan het warmere weer van de afgelopen weken.

Benieuwd naar de vorderingen?

Bekijk onderstaande bouwvideo!

Ben je benieuwd wat er in de komende twee weken gebeurt? Zorg dan dat je ons volgt op InstagramFacebook en LinkedIn en houd ook zeker ons bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?