Bouwblog

Bouwupdate: Week 40/41

Niet grijs maar...

De laatste fase is toch écht begonnen, en dat is inmiddels goed te merken! Er wordt hard gewerkt in de foyer, de toiletgroepen, het artiestencafé, de kleedkamers... noem maar op! Voor het eerst in lange tijd is de bouwplaats ook niet alleen maar grijs. Welke kleur dan wel? Dat zie je in deze bouwupdate!

Foyer
Zowel in de foyer op de begane grond als in de foyer op de eerste verdieping wordt er hard gewerkt. De contouren worden langzaam maar zeker weer zichtbaar en er is zelfs al geschilderd! De muren zijn al gestuct, de naden in het plafond worden weggewerkt en het plafond boven de trappen zit er al bijna in. Het wordt een stukje groter nu de glazen pui bij het trapgat is verdwenen en ook niet meer terugkomt. Spannend!

Artiestencafé & Sociëteit
Ook achter de schermen, waar normaal alleen de logehouders of artiesten komen, zijn er grote vorderingen. De sociëteit komt er straks héél anders uit te zien! De bar wordt verplaatst naar het midden, de ruimte worden groter én luxer. Ook hier zijn de contouren inmiddels zichtbaar nu alle wanden er staan en het plafond er in wordt gehangen. 

In het artiestencafé hebben wij de indeling ook aangepast. Hier kon je al zien dat er een muurtje is doorgebroken en verplaatst. De plek waar de oude, kleine, keuken stond is straks de plek van een heerlijk loungehoekje. Er komt straks een volwaardige keuken in, mét keukeneiland, gemaakt en geplaatst door Tinnemans Keukens. Hoe groot die wordt? Dat kan je al een beetje op de foto's zien! De tegelvloer waar de keuken zometeen op komt te staan is al gelegd.

Toiletgroepen
We begonnen het bouwblog met de mededeling dat niet alles op de bouw meer grijs is. En dat klopt! Het eerste laagje verf zit op de muren in de toiletgroepen. Bij de damestoiletten is gekozen voor een zachte roze tint. In combinatie met de witte marmeren tegels en de messing details een goede keuze! Bij de herentoiletten zijn de tegels al groen en zorgen die voor de kleur, dat zie je in de bouwvideo.

Theaterzaal
Het werk in de theaterzaal gaat ook onverminderd hard door. Als leek lijkt het misschien alsof er weinig is gebeurd, maar de mannen én vrouwen van StaPoTech hebben zeker veel werk verricht! Alles is inmiddels met elkaar verbonden en ook zijn ze druk bezig geweest met alle benodigde bedrading om de motoren werkend te krijgen. In de oude orkestbak hebben ze ook nog meerdere stalen frames gemonteerd én staat de technische kast waar inmiddels op z'n plek.

Benieuwd naar de vorderingen?

Bekijk onderstaande bouwvideo!

Ben je benieuwd wat er in de komende twee weken gebeurt? Zorg dan dat je ons volgt op InstagramFacebook en LinkedIn en houd ook zeker ons bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?