Bouwblog

Bouwupdate: Week 58/59

The devil is in the details

Na twee succesvolle repetities om de akoestiek af te stellen en te optimaliseren zou je misschien denken dat het einde in zicht is. Hoewel we al heel ver zijn moet er ook nog steeds veel gebeuren. Zoals het spreekwoord luidt: "The devil is in the details". En die details kosten tijd. Alles moet er piekfijn uitzien voordat we op 13 september het theater heropenen met de première van Muziektheater Cuypers.

Repetities
Op woensdag 12 en op donderdag 13 juli waren er voor het eerst weer muzikale klanken te horen in de theaterzaal. Na ruim een jaar wachten was het dan zover; de allereerste repetities in de hagelnieuwe theaterzaal. Deze waren bedoeld om de akoestiek van de zaal af te stemmen aan het geluid van enerzijds een kamerorkest en anderzijds een harmonie orkest. Twee verschillende gezelschappen die straks beide een prachtig concert moeten kunnen geven in de nieuwe zaal. Cees Mulder van Kahle Acoustics nam de leiding en zorgde ervoor dat het geluid prachtig de zaal in kwam. Volg jij onze socials? Dan heb jij de video's al kunnen zien!

Theaterzaal
Als je zo de zaal in loopt zou je op het eerste oog misschien zeggen dat er niet zoveel veranderd is. Misschien denk je zelfs dat er achteruitgang is nu een deel van de stoelen op de bühne staan en niet op de rijliften. Maar schijn bedriegt. De stoelen zijn verplaatst zodat onze stucadoors de binnenkant van de rijliften kunnen afwerken. Deze worden netjes gestuct en gespoten. Dit zorgt er tevens voor dat de gaten tussen de liften en de bak kleiner worden. Daarnaast is men bezig geweest om de muurtjes in het verlengde van ingang A en B te bekleden met stof. Stof? Jazeker! Dit weerkaatst het geluid minder dan wanneer het geschilderd zou worden. Om ook de veiligheid te waarborgen is er een mooie reling geplaatst achter rij 11 en kun je straks veilig de trappen op lopen doordat iedere trede verlicht zal worden.

Foyer & Bar
Wat wordt het mooi! En wat wordt het ook anders. Wij zijn intussen al zo vaak door de foyer heen gelopen dat wij er inmiddels al wel aan gewend aan zijn. Maar als je terugdenkt naar hoe het was is het een wereld van verschil. De wenteltrap die is vervangen voor een prachtige bar. De muur die er tussenuit gehaald is en de garderobe die nu recht is in plaats van gebogen. Dit alles zorgt ervoor dat het er een stuk ruimer uitziet én sfeervoller. Ook de foyer op de eerste verdieping doet een stuk groter aan dan voorheen door het weghalen van verschillende puien.

Achter de bar zijn de gordijnen inmiddels opgehangen en ook de nieuwe narrowcasting schermen hangen. Op deze schermen komt de informatie van de voorstelling te staan, zoals bijvoorbeeld de pauzetijd. Dit keer een stuk groter en duidelijker leesbaarder dan voorheen.

Benieuwd naar de vorderingen?

Bekijk onderstaande bouwvideo!

Ben je benieuwd wat er in de komende twee weken gebeurt? Zorg dan dat je ons volgt op InstagramFacebook en LinkedIn en houd ook zeker ons bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?