Bouwblog

Bouwupdate: Week 50/51

Het theater begint te stralen!

Van kale grijze muren en een ruwe betonnen vloer naar een levendige foyer. We zien steeds meer van ons nieuwe theater tevoorschijn komen. Iedereen is druk bezig om alles op tijd af te krijgen, wat duidelijk te zien is. We kunnen al bijna onze jas ophangen en een voorstelling gaan bezoeken, toch moeten we nog éven geduld hebben. 

De Foyer
De plek waar het straks allemaal begint voor aanvang van de voorstelling: de foyer. Daar wordt hard gewerkt om het tapijt te leggen. Een tapijt dat ook de kleuren van onze nieuwe huisstijl reflecteert: namelijk groen en roze. Als je de afgelopen week in Cerise bent geweest dan is de kans groot dat je het tapijt al hebt gezien. Om gebruik te maken van de toiletten moet je namelijk via de foyer naar de gloednieuwe toiletten lopen! Bij de logés zijn ze nog druk bezig met het leggen van het nieuwe tapijt en dit hebben we mooi op beeld vast kunnen leggen. 


Naast de gelegde vloer zijn er nog meer opvallende veranderingen. Je hebt het misschien al wel gezien: er is begonnen aan het interieur! Terwijl je door de foyer loopt, kun je al een glimp opvangen van onze nieuwe garderobe en bar. Hier zie je opnieuw de prachtige gouden afwerking, die je straks in ons hele theater zult tegenkomen. We zouden hier bijna al een pauzedrankje kunnen serveren en je jas kunnen ophangen. Het is prachtig om te zien hoe de ruimtes langzaam tot leven komen. 
 

Theater
Laten we niet vergeten dat er ook in andere delen van het theater hard wordt gewerkt. Het trappenhuis, waar straks de artiesten en onze technici heen en weer racen, kan natuurlijk niet achterblijven met de rest van het theater. De muren zijn voorzien van een laag voorstrijk, zodat het stucwerk er mooi en strak op komt te zitten. Dit was een uitdagende klus vanwege de hoge muren én het personeel dat overal bij moest kunnen. 

En er wordt niet alleen in het trappenhuis hard gewerkt, maar ook op het podium zelf. De afgelopen weken zijn ze bezig geweest met het leggen van de ondervloer. En als je nu goed kijkt, kun je ook onze nieuwe al vloer zien liggen op het podium. Heb jij het al gespot? 

 

Geluidservaring
We hebben het al eerder gehad over de schuine muren in ons theater, wat uiteindelijk de akoestiek gaat verbeteren. Nu kun je het ook zien! Aan allebei de kanten van het theater zijn ondertussen al panelen geplaatst die de akoestiek gaan verbeteren in ons theater.
 
Verder dat schuine muren natuurlijk enorm helpen voor de akoestiek, hebben we ook techniek nodig! Wij mochten van dichtbij meemaken hoe ze bezig waren met het solderen van het techniekbord! Straks kunnen wij ook met de vernieuwde techniek aan de slag in ons theater. 
 

Benieuwd naar de vorderingen?

Bekijk onderstaande bouwvideo!

Ben je benieuwd wat er in de komende twee weken gebeurt? Zorg dan dat je ons volgt op InstagramFacebook en LinkedIn en houd ook zeker ons bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?