Bouwblog

Bouwupdate: Week 44/45

Het theater wordt zichtbaar!

Het theater maakt een enorme transformatie mee. Dat mag ik wel bij zo'n grote renovatie als deze. Maar de laatste weken wordt het steeds beter zichtbaar. Nu stukje bij beetje de steigers verdwijnen en de grootste constructie werkzaamheden klaar zijn, komt er weer een prachtig theater tevoorschijn.

Rijliften
StaPoTech is nog druk bezig bij ons in het theater! Zo hebben ze de laatste frames voor de rijliften geplaatst en gemonteerd. Je kunt precies zien hoe StaPoTech te werk gaat. Het frame wordt namelijk vastgemaakt aan een kleine kraan, waarmee deze op de juiste plek wordt gehangen zodat ze het makkelijk kunnen monteren. Indrukwekkend om ze zo aan het werk te zien gaan! Natuurlijk zijn de rijliften ook getest en werken ze nog altijd. Wij kunnen al niet wachten totdat we jullie dit staaltje techniek mogen laten zien! Ook zijn er in het theater bezig met het plaatsen van de lieren. 

 

Steigers
Na enkele maanden zien we eindelijk een deel van het plafond weer! Langzamerhand worden er steeds meer steigers afgebroken en zien we het nieuwe geverfde plafond in de theaterzaal. Ook in onze vernieuwde foyer hebben ze de steigers kunnen afbreken! Hier is het plafond ook klaar en de muren zijn behangen. Stuk voor stuk krijgt ons nieuwe theater steeds meer vorm en kleur.

 

Elektra

Wat een hoop kabels! Gelukkig hebben onze mannen van de kabels alles netjes aangelegd. Alle kabels zijn georganiseerd en natuurlijk met een label voorzien waar elke kabel heen moet. Aan de hand van een schema kunnen ze zien waar welke kabel heen moet en elk kabeltje op de juiste kast aansluiten. Wat een werk en precisie eist dit! Want het zijn nog al wat kabels. Onderaan de kabel waren ze ook druk bezig. Elke kabel moest namelijk nog voorzien van een stekkertje. 

Het Artiestencafe
In het artiestencafé zaten ze deze weken niet stil! Zoals je kunt zien zijn de tegels gelegd en kun je zien wat voor vorm de keuken gaat krijgen. In ons bouwvlog is ook te zien dat Tinnemans Keukens de keuken is komen installeren! En wat is deze mooi geworden. Hier kunnen straks onze artiesten heerlijk wat eten, drinken en uitrusten. Verder hebben ze ook al de verlichting opgehangen in de foyer en het artiestencafé.

Benieuwd naar de vorderingen?

Bekijk onderstaande bouwvideo!

Ben je benieuwd wat er in de komende twee weken gebeurt? Zorg dan dat je ons volgt op InstagramFacebook en LinkedIn en houd ook zeker ons bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?