In gesprek met… QMVH Architectuur!

Exclusief interview met onze moderne bouwmeesters

Deze moderne bouwmeesters deinzen niet terug voor een uitdaging! Al jaren werken ze samen met Van der Valk, maar toen kregen ze plotseling de vraag of ze ook de renovatie van het theater konden ontwerpen. Ze hadden dit nog nooit eerder gedaan, maar ze gaan de uitdaging niet uit de weg en grijpen die met beide handen aan!

Max Markusse, een van de directeurs van QMVH Architectuur in Venlo, en Sjoerd Karis, werkzaam als tekenaar, modelleur en projectleider, nemen ons mee in het proces om tot het vernieuwde Theater de Oranjerie te komen.

We zijn op bezoek bij QMVH in Venlo. Hier begon het allemaal in de jaren negentig. De start van een langdurige samenwerking, met als eerste project de toenmalige hoteltoren in Venlo. In de loop der jaren zijn er steeds meer succesvolle projecten bijgekomen. Nu is Roermond aan de beurt. Niet alleen het theater, maar ook de uitbreiding naar de oude PTT-centrale.

Dat het anders is dan woningbouw staat vast, maar welke uitdaging bracht dat met zich mee?
Sjoerd: "Als ik voor mezelf spreek, dan was de grootste uitdaging de kelder. Bij de opdracht was de eis dat het een multifunctionele zaal moest worden." Max: "Dat kwam ook naar voren uit het vooronderzoek. De zaal moest geschikt zijn voor cabaretvoorstellingen en popconcerten. Het hele scala aan evenementen moest er kunnen plaatsvinden."

Benieuwd hoe ze dit hebben aangepakt? Kom dan ons gratis theatermagazine ophalen. Hierin staan deze en meer exclusieve artikelen over de verbouwing!
 

Nieuwsbericht delen?