In gesprek met... StaPoTech!

De 5e generatie staat al aan het roer!

Al generaties lang doen ze waar ze goed in zijn: podiumtechnieken maken. Nu staat de 5e generatie aan het roer. Veel jaren geleden was het nog Lisanne Stakebrand's opa, nu is het aan haar om de innovatieve en spectaculaire oplossingen te realiseren.


Lisanne Stakebrand, 5e generatie en zaakvoerder van StaPoTech, zorgt ervoor dat alles binnen het bedrijf soepel verloopt. Dit kleine familiebedrijf in het Belgische Hamont-Achel pakt grote projecten aan. Zo hebben ze ook de renovatie van Theater De Oranjerie aangepakt, waarbij ze niet alleen de bruggen boven de zaal hebben vernieuwd, maar ook de unieke rijliften hebben ontworpen en gerealiseerd. Lisanne Stakebrand vertelt hoe ze dit project hebben aangepakt en waar de uitdagingen lagen.


Al generaties lang zijn jullie gespecialiseerd in het maken van podiumtechniek. Wat houdt dat precies in?
Lisanne: "Podiumtechniek omvat eigenlijk het vaste interieur van een theater. Denk aan hijsvoorzieningen op het podium, loopbruggen boven de zaal, en zelfs beweegbare vloeren. Een groot deel hiervan is niet zichtbaar voor het theaterpubliek, maar zonder deze techniek zou de ervaring van een voorstelling heel anders zijn. Voor De Oranjerie hebben we aan al deze aspecten gewerkt. Vooral de rijliften waren een opvallende uitdaging. Wat deze rijliften uniek maakt, is dat de uiteindelijke oplossing nog niet eerder in Europa bestond."


Benieuwd naar de aanpak? Kom dan snel ons gratis theatermagazine ophalen. Hierin staan deze en meer exclusieve artikelen over de verbouwing!
 

Nieuwsbericht delen?