Bouwblog

Bouwupdate: Week 11

Nog meer de diepte in!

Deze week heeft de trap die de twee foyers met elkaar verbond z'n laatste dagen geteld. De trap is er volledig uit en komt ook niet meer terug. Daar hebben we namelijk iets anders voor in petto. Daarnaast zijn ze in de theaterzaal nog meer de diepte in gegaan, maar daarover straks meer!

Het slopen van de draaitrap was bijzonder om te aanschouwen. Er ging niet zomaar een hamer doorheen, nee, de trap werd eruit gesloopt met een machine op afstand. Onze vakman van Heeze heeft heel nauwkeurig 'happen' uit de trap gehaald totdat deze volledig in puin was veranderd. Hoe dit eruit zag, kun je zien in de video onderaan het blog.

Ook hebben we afscheid moeten nemen van de bekende rode deuren die ons naar de theaterzaal leidden. Wat denk je, komen er nieuwe rode deuren of zullen we deze nog eens hergebruiken? 

Daarnaast heeft het sloopwerk in de theaterzaal ook niet stilgelegen en zijn ze daar nog meer de diepte in gegaan. Er zijn flink wat uren voorbij gegaan en heel wat containers gevuld met zand. We spraken een van de vakmannen die op de graafmachine zit om de eerste rijen stoelen uit te graven. Hij vertelde: "Het is een moeilijke klus om het laatste stuk in de theaterzaal uit te graven. Ik moet namelijk een manier vinden om mezelf naar buiten te graven, zodat ik niet vast kom te zitten. Je moet dus goed je koppie erbij houden en goed samenwerken om deze klus te laten slagen!"

Ook hier hebben we natuurlijk beelden van. Bekijk snel de video hieronder!

Wil je weten of ze zich ook echt naar buiten hebben kunnen graven? Dan moet je nog even geduld hebben, want dat zie je pas in week 12 of 13!

Wil je in de tussentijd niets missen? Zorg dan dat je ons volgt op Instagram, Facebook en LinkedIn en houd ook zeker onze bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?