Bouwblog

Bouwupdate: Week 8

Hangende steiger is een feit!

Afgelopen week werd de hangende steiger opgebouwd in de theaterzaal. Als je nog nooit een zwevend plafond hebt gezien op een bouwplaats, dan moet je snel even naar de foto's kijken. Op de foto's zie je namelijk hoe de constructie is gebouwd en als je het ons vraagt is het wel een knap stukje werk!

De oranje hekken die je ziet, staan op de plek waar eerst de technici van het theater zaten. Vanuit hier zorgden zij ervoor, in samenwerking met de theatertechniek in de zaal, dat al het licht en geluid goed was afgesteld en op rolletjes liep tijdens de theatershows.

 

Toen we deze week een rondje maakten door alle lege ruimtes, kwamen we nog allerlei leuke texturen tegen op de muren. Zoals we in week 6 al vertelden, is er rond 1997 ook al eens een make-over geweest in het theater en werden onder andere deze rode tegeltjes gecamoufleerd. Tijdens de sloop kwamen deze dus mooi weer tevoorschijn! Daarnaast was er in elke ruimte wel een ander behangetje te spotten aan de muren, zie het vintage behang met bloemen en het behang met muzieknoten en teksten erop. Wat denk jij, zullen we de behangetjes lekker laten hangen of toch maar kiezen voor een iets modernere uitstraling? 

 

En wat is er nog meer gebeurd? Nou, in de trappenhal was het tapijt al volledig van de vloer verwijderd en deze week kwam ook de foyer op de bovenverdieping aan de beurt. Het tapijt zat overal aan de vloer vast gelijmd, dus het was onmogelijk om deze zomaar van de vloer af te trekken. Daar hadden we dus ook vakmensen voor nodig! Het tapijt is baan voor baan van de vloer verwijderd en afgevoerd en straks worden alle lijmresten nog van de vloer gehaald. 

Uiteraard hebben we ook weer een leuke video voor je in petto, zodat je de real experience krijgt! Laat ons vooral weten wat je ervan vindt.

Ben jij benieuwd wat er gebeurt in week 9 van de verbouwing? Volg ons dan op onze Instagram- en Facebookpagina en houd ook zeker onze bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?