Bouwblog

Bouwupdate: Week 17/18

Van zandbak naar betonbak!

Het is weer tijd voor een update over de voortgang van de verbouwing van ons geliefde theater. De afgelopen twee weken is er veel gebeurd. Zo is de theaterzaal van zandbak naar betonbak getransformeerd en zijn de contouren in het artiestencafé, de kleedruimtes en de toiletgroepen op de begane grond inmiddels al verder uitgebouwd en staan er bijna volwaardige muren.

Bij de kleedkamers zijn ondertussen ook al gleuven in de betonvloer gemaakt, waar straks de leidingen worden geplaatst voor de elektriciteit. Daarnaast begint de toiletgroep op de eerste verdieping steeds meer vorm te krijgen en is inmiddels ook de kelder, waar het magazijn en nog meer kleedkamers zich bevinden, aan de beurt!

In de theaterzaal heeft een grote verandering plaatsgevonden. We gingen namelijk van zandbank naar inmiddels één grote betonbak. Het gewapend beton is gelegd in de theaterzaal en hierdoor worden de contouren van de nieuwe zaal langzaam zichtbaar. De bak die ontstaat wordt gebruikt om de eerste 11 rijen vrij te kunnen bewegen. Deze rijen zijn allemaal voorzien van liften, zodat deze afzonderlijk omhoog en omlaag kunnen worden bewogen. In de nieuwe situatie kunnen we daardoor een volledig vlakke vloer creëren tot rij 12.

Wat houdt dat nou precies in? In het nieuwe theater kunnen we een poppodium bouwen, zonder al te veel gedoe. In de oude situatie moesten we namelijk een podium over de eerste rijen heen bouwen en haalde we elke stoel een voor een weg. Dat gaat ons over een tijdje dus veel gemakkelijker af.

Last but not least zijn de mannen druk bezig geweest om de ventilatie kanalen in de theaterzaal te installeren. Elke vaste stoel is straks voorzien van airconditioning door de poot waar de stoel op staat. Zo kunnen we straks de hele zaal voorzien van frisse lucht!

Uiteraard hebben we ook weer een nieuwe bouwvlog voor je klaarstaan. Bekijk snel de video hieronder!

Ben je benieuwd wat er in de komende twee weken gebeurt? Zorg dan dat je ons volgt op InstagramFacebook en LinkedIn en houd ook zeker onze bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?