Bouwblog

Bouwupdate: Week 6

Opbouw van de steigers

Na de ware transformatie van vorige week is het deze week tijd voor een iets minder ingrijpende week-update.

Vorige week heb je kunnen zien hoe muren werden neergehaald en hoe er daardoor enorme ruimtes ontstonden. Ruimtes die ervoor zorgde dat het vrijwel onherkenbaar was geworden. Liep je eerder als nieuweling backstage dan verloor je bijna zeker je oriëntatievermogen. Nu de muren weg zijn zie je pas hoe alles eigenlijk onderdeel was van één grote ruimte die zorgvuldig was opgedeeld en zo een klein doolhof creërde.

Dat is nu niet meer. De theatersociëteit, een kantoor, kleedkamers en kamers van de toneeltechniek vormen nu één grote balzaal. Maar wel een balzaal gevuld met puin, daar moeten we nog iets aan doen...

Deze week werd het resterende puin dan ook vakkundig weggewerkt. Het slopen zorgt echter ook voor leuke verrassingen. Zo is het niet de eerste keer dat het theater een make-over krijgt. Toen het theater rond 1997 werd overgenomen is er voor de heropening een soft-renovatie gedaan. Nu wij er met de sloophamer doorheen gaan vinden we dan ook achter de muren soms nog wat pareltjes van vroeger. Wat te denken van de vierkante gedecoreerde tegeltjes in de toiletten?

Puin ruimen was niet het enige wat er deze week gedaan is. Ook de theaterzaal heeft wederom een verandering ondergaan. Daar staat inmiddels een gigantische stellage. Benieuwd hoe die is opgebouwd? Dat zie je in de onderstaande bouwvlog!

Nieuwsbericht delen?