Bouwblog

Bouwupdate: Week 7

Einde fase 1 in zicht

Nu we een aantal weken onderweg zijn komt het einde van fase 1 in zicht; het sloopwerk. De afgelopen weken heb je door foto's en video van dichtbij kunnen meekijken hoe veel er gesloopt, gezaagd en geruimd is.

Afgelopen week stond vooral in het teken van het demonteren van het plafond in de theaterzaal én een begin maken met het bevestigen van de hangende steiger. Je leest het goed; hangende steiger. In de theaterzaal komt, nadat het plafond is gedemonteerd tot op het beton, een steiger aan het plafond te hangen! In het bouwblog van week 6 zag je al dat er een enorme steiger in de theaterzaal was gebouwd; maar dat was pas het begin. Deze grote steiger zorgt er namelijk voor dat het plafond gedemonteerd kan worden en vervolgens dient het als platform om de hangende steiger op te kunnen bouwen.

Helaas hebben we geen beelden van het demonteren van het plafond. De steiger is namelijk zo hoog dat wij er met geen mogelijkheid beelden van kunnen maken. Het zicht van beneden wordt ook geblokkeerd door de vloer die boven de steiger is gelegd.

Wat er nog meer gebeurd is? Genoeg! Het puin van het theaterplafond is vakkundig weggewerkt, de mannen zijn verder gegaan met het verwijderen van de tegels bij de toiletten van het theater en er is een doorgang gecreëerd door een groot gat in een betonnen muur te zagen. Hoe dat in zijn werk gaat? Niet met een normaal cirkelzaagje. Om door zo'n dikke betonnen muur te kunnen zagen heb je speciale apparatuur nodig. Het gigantische zaagblad wordt namelijk zo heet dat deze gekoeld moet worden met water. Met uiterste precisie wordt de zaag op de muur gemonteerd om vervolgens met een geavanceerde afstandbediening bediend te worden. Het water helpt ook met het stof wat anders vrij zou komen!

Benieuwd geworden? Bekijk het in actie in onderstaande bouwvlog!

Ook weten wat er deze week allemaal gebeurt? Volg ons dan op onze Instagram en Facebookpagina en hou ook zeker onze bouwblog in de gaten, want alleen hier uploaden we elke week exclusieve content waarmee we jou een kijkje achter de schermen geven!

Nieuwsbericht delen?